0533 433 39 44

ISI YALITIMI

    Son yıllarda akaryakıta yapılan zamların önümüzdeki yıllarda da devam edeceği, dünyadaki büyük petrol şirketlerinin araştırmaları sonucu elde edilen raporlardan anlaşılmaktadır. Gelişmiş bütün ülkeler alternatif yakıt kaynakları arama ihtiyaçları duymuş ve yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar başlatılmışlardır.
     Ülkemizde de bu tür çalışmalar yapılmakla birlikte istenilen seviyeye gelmediği, bilimsel çalışma raporlarında belirtilmektedir. Nitekim uluslararası enerji ajansı, Türkiye‟nin üye ülkeler arasında, enerji tasarruf programının uygulanmasında, en alt seviyede olan ülkeler arasında yer aldığı haberi bizi derinden üzmüştür.
     Teknolojik gelişmelerin baş döndürücü hızla geliştiği günümüzde, boyaların
koruyuculuğunun olmadığı alan yok gibidir. insan sağlığının ön plana çıktığı günümüz koşularında, kanserojen etki yapan kimyasal maddelerin dışında, daha çok doğal malzemelerin tercih edilmesi, boya sektörünü de değişik arayışlar içine itmiştir. Bakteriyel koruyuculuk, nem, ısı, ses, estetik, kolay uygulama gibi faktörlerin doğal malzemeler ile sağlanmasına özen gösterilmiştir. Artık günümüz insanı kendine zarar veren hiçbir kimyasal maddeyi kabul etmemektedir.  
      Renklerin insan psikolojisine etkilerini tartışan
insanımıza, boya sektörü zengin bir renk skalası ile cevap vermiştir.Tüm bu çalışmalar insanların sağlıklı, mutlu, korunan bir yapıda yaşam kalitesini artırma hedeflerinden doğmuştur. Hem imalat hem de uygulama sektöründe bu çalışmalar tüm hızıyla devam ettirmektedir.

    Isı Yalıtım Malzemeleri
    Yapı ısı yalıtımında cam yünü, plastik köpük (polistren, poliüretan, vb.) perlit, mantar, sentetik elyaflar, odun lifi, yonga, rende talaşı, vb. prese edilmiş kamış levhalar, amyant levha, boşluklu beton, gaz beton, delikli tuğla, boşluklu briket, bims tuğlalar, asmolen gibi malzemeler kullanılır.

    Yalıtım Malzemesini Uygulama Kuralları
  Yalıtım yapılacak yüzeye yalıtım çeşidi seçilir.
   Seçilen yalıtım çeşidinin, uygulanması için gerekli araç ve gereç temin edilir.
   Uygulama için yüzey hazırlanır.
   Yalıtım malzemesinin uygulama özelliğine göre malzeme hazırlanılır.
   Hazırlanan malzeme, yüzeye uygulanır.
   Yalıtım malzemesinin özelliğine göre son kat işlemleri yapılır.

     Yalıtım Malzemesinin Uygulanması

   Uygulanacak yalıtım çeşidine göre uygulama farklılıkları vardır. Örneğin dış cephe izolasyonunun (mantolama) uygulama safhalarını anlatacak olursak işlem basamakları  aşağıdaki gibidir.

  •   Yalıtım yapılacak yüzeye uygun malzeme seçlilir.
  •   Yalıtım malzemeleri ve araçları hazırlanır.
  •   Yalıtım yapılacak yüzey hazırlanır.
  •   Su basman profillerini yalıtım yüzeyi boyunca kotunda monte edilir.
  •   Yalıtım yapıştırma malzemesi ve gereci hazırlanır.
  •   Yalıtım yapıştırma malzemesini veya gerecini yalıtım malzemesine metoduna uygun sürülür.
  •    Hazır olan yalıtım malzemesini yüzeye şaşırtmalı ve köşelerde kilitli olacak şekilde uygulanır. 
  •    Yüzeye tespit ettirilen malzemenin yapışma mukavemetini artırılır. (Kullanılan izolasyon malzemesine uygun dübelleme işlemi yapılır.)
  •    Mantolama yüzeyine fileli hazır sıva uygulaması yapılır.
  •    En son işlem olan boya uygulaması, uygun renk ve malzeme seçimiyle tatbik edilir.